Õiguskantsler külastas Tartus ülikooli raamatukogu ja osales Riigikohtu aastapäeval

Õiguskantsler Ülle Madise tutvustas reedel Tartu Ülikooli raamatukogu töötajatele õiguskantsleri ja tema ametkonna tööd. Raamatukogu direktor Krista Aru tutvustas õiguskantslerile ja asetäitja-nõunik Olari Koppelile  raamatukogu renoveeritud uusi lugemissaale ja hoidlaid, ühiselt vahetati mõtteid Eesti rahvuskultuuri säilitamise ja pärimuse kogumise kohta.

„Igale kunagisele Tartu üliõpilasele jääb raamatukogu igaveseks tähendusrikkaks kohaks. Kõik mu õpinguteaegsed sõbrad ja kursusekaaslased teadsid, et mind võib leida entsüklopeediate saalist,“ jagas Madise kuulajatega oma isiklikke kokkupuuteid ja mälestusi. Tartu Ülikooli raamatukogu on kõikidele avatud, kunsti- ja kultuuriküllane, ja tõeliselt huvitav paik. Raamatute koha peal lugemine ja laenutamine on muutunud palju lihtsamaks kui vanasti.

Neljapäeval osales õiguskantsler Tartus Riigikohtu tegevuse taastamise 30. aastapäeva pidulikul aktusel Tartu Ülikooli peahoones ja sellele järgnenud raamatuesitlusel Riigikohtus. Õiguskantsleri ametkond tähistab institutsiooni asutamise 85. ja selle tegevuse taastamise 30. aastapäeva juuni alguses.  

 

Fotod: Olari Koppel, Ülle Madise, Argo Ingver