Lastekaitsepäeval jagati „Lastega ja lastele“ tunnustusauhindasid

Lastekaitsepäeval tunnustati neid, kes on oma uute algatuste või pikemaajalise tegevusega oluliselt panustanud laste heaolusse. Laste huvide eest seisvate organisatsioonide ellu kutsutud ja tänavu teist korda toimunud tunnustusüritusel „Lastega ja lastele“ andsid auhinnad üle õiguskantsler Ülle Madise ja sotsiaalkaitseminister Margus Tsahkna.

Õiguskantsleri Kantseleis toimunud tunnustusüritusel jagati auhindu seitsmes kategoorias.

Tunnustuse „Lapse suur tegu“ pälvis Annabel Talts, kes algatas oma koolis projekti "Kõik kiusamise vastu".

„Elutöö“ preemia ning tiitli „Laste ja noorte lemmik“ sai dr Adik Levin, kes on üks silmapaistvamaid laste tervise, heaolu ja õiguste eest seisjaid.

Lastekaitse spetsialist Irene Petersoni tunnustati „Muutuste looja“ kategoorias aastatepikkuse töö eest laste õiguste edendamisel ja asendushooldust vajavatele lastele sobivate asendusperede leidmisel Pärnus.

„Aasta pere“ tiitliga pärjati perekond Kivisild, kelle suur ja kokkuhoidev pere on andnud tubli panuse kogukonna heaks.

Auhinna „Aasta tegu“ tänavune laureaat  MTÜ Peaasjad on eriliselt silma paistnud laste ja noorte vaimset tervist puudutava info kättesaadavamaks muutmisel, samuti vaimse tervise probleemidega seotud häbimärgistamise vähendamisele suunatud ettevõtmistes.

Eripreemia pälvis armastatud kunstnik Ilon Wikland, kelle looming on mõjutanud ja rõõmustanud juba terveid põlvkondi.

Tunnustusauhinna „Lastega ja lastele“ algatajateks on seitse laste huvide eest seisvat organisatsiooni: Eesti Asenduskodu Töötajate Liit, MTÜ Eesti Lasterikaste Perede Liit, MTÜ Lastekaitse Liit, MTÜ Oma Pere, MTÜ SEB Heategevusfond, SA Dharma ja Õiguskantsleri Kantselei